ЕКО ПАСОШ ЗА ЗЕЛЕНЕ ШКОЛЕ И ЕДУКАТОРЕ- СТВАРАЊЕ ЕКОЛОШКИХ ТЕМЕЉА ЗА УЧЕЊЕ, ОДРЖИВОСТ И САРАДЊУ

У оквиру акредитације Erazmus + пројекта  „ Work out, work together“ , директорка школе Нада- Џамић Шепа, педагог школе Милка Видојевић, учитељица Весна Дубравац и наставница биологије Драгана Ракић, учествовале су на семинару „Еко пасош за зелене школе и едукаторе- стварање еколошких темеља за учење одрживост и сарадњу“  који је одржан је 11.03.2024. – 16.03.2024. године у Крајови, Румунија. Семинар нам је пружио драгоцену прилику за дубоко истраживање тема које су од суштинског значаја за будућност образовања и еколошке свести.

Семинар је фокусиран на развој и примену еколошке писмености као и на демонстрацији добрих пракси. Током догађаја, имали смо прилику да учествујемо у различитим радионицама, панел дискусијама и мрежним активностима које су нам омогућиле да се упознамо са најновијим стратегијама и методама за интеграцију еколошких принципа у образовне програме и свакодневне праксе.

Посебно нас је импресионирала посвећеност стварању чврстих еколошких темеља за учење и сарадњу, као и размена искустава са колегама из различитих школа у Крајови. Верујемо да ће стечена знања и вештине значајно допринети унапређењу наших образовних иницијатива и еколошких пројеката.

Радујемо се што ћемо моћи да применимо научено у нашим будућим активностима и пројектима и што ћемо допринети ширењу свести о одрживости и еколошкој одговорности у нашој заједници.

Хвала вам на подршци и интересовању. Очекујте даља обавештења о конкретним
акцијама и резултатима које ћемо имплементирати након семинара.