Продужени боравак

              На основу сагласности Министарства просвете, науке и технолошког развоја, од 28. јануара 2019. године у основној школи „Браћа Груловић„ у Бешки, први пут до сада, почео је са радом продужени боравак за ученике првог и другог разреда и обухвата 25 ученика.

              Продужени боравак је посебан облик образовно васпитног рада са ученицима који се реализује у школи после или пре часова редовне наставе и у оквиру кога ученици имају самосталан рад и низ различитих облика слободних активности и један оброк.

              Ученици на креативан и забаван начин проводе време и задовољавају своја интересовања, а истовремено и предахну и одморе се.

              Предности продуженог боравка су вишеструке. Наиме, деца уз помоћ учитеља раде домаћи задатак, друже се са вршњацима, усвајају радне навике и уче се одговорности. Чести су и боравци у природи као и физичке активности.

              Када родитељи дођу по њих, деца заврше све обавезе које имају према школи и могу остатак дана да проведу у игри и дружењу са родитељима. Зато је продужени боравак и вид подршке породици јер помаже и деци и родитељима. Деца су у групи углавном дисциплинованија, па су радне обавезе олакшане а родитељи растерећени „учења“ са децом и проверавања домаћих задатака.

              Савремени начин живота све већем броју родитеља пре свега због запослености намеће потребу збрињавања деце млађег школског узраста након редовне наставе па ће ово бити велико олакшање за део родитеља ученика наше школе.

              Продужени боравак ће обезбедити нашим ученицима да пре или после редовне наставе занимљиво, ефикасно и креативно проводе време у школи, а родитељима, на првом месту, безбедност њихове деце, сигурност и поверење у образовно-васпитни рад учитеља, надамо се, на обострано задовољство.