БЕРЛИН 2023

ЛЕПОТА РАЗЛИЧИТОСТИ ПРЕД БРАНДЕНБУРШКОМ КАПИЈОМ

 У оквиру фондације Темпус, програма Еразмус+ и пројекта “Come Together’’ четворо ученика и два наставника ОШ „Браћа Груловић“ су  у јуну месецу посетили Берлин.

Током петодневног боравка ученици су имали прилике да се упознају  са системом образовања у Немачкој, кроз рад основне школе “Carl Zeiss’’, чији су ученици и наставници били домаћини овог сусрета.

„Наши ученици су, поред низа забавних, спортских и културних садржаја, присуствовали и часовима у поменутој школи, али су имали прилику и  да се упознају са знаменитостима града посетивши између осталог и зграду Бундестага, универзитетски трг, музеје модерне уметности, Телевизијски торањ, меморијалне центре посвећене жртвама у Другом светском рату и велелепно здање: Бранденбуршку капију. Том приликом су наши ученици, заједно са ученицима из Немачке, земље домаћина, Холандије, Турске, Естоније и Литваније, имали прилику да се упознају и са прошлошћу града као и његовим културним знаменитостима“ – истакла је директорка школе др Нада Џамић Шепа. Након пет дана проведених у Берлину, лепота разноликости култура и обичаја ученика из шест земаља, утицала је на стицање нових сазнања и искустава, пуно лепих успомена, а пре свега формирање многих пријатељстава без предрасуда, заснованих на уважавању различитости и толеранције.