Место сусрета Европе и Азије

У оквиру реализације програма Еразмус+ и пројекта „Ујединимо се“, ОШ „Браћа Груловић“ у Бешки, у марту месецу, посетили су ученици и наставници из партнерских школа из Естоније, Литваније, Холандије, Немачке и азијског дела Турске, тако да је бешчанска школа било место сусрета Европе и Азије. 

Пројекат осмишљен са циљем упознавања различитости култура, разумевања и поштовања људских права и демократије,  као и подстицања толеранције реализује се кроз четири теме, које укључују: породични живот и обичаје, традиционалне плесове и музику, традиционална јела и традицију ручно рађених производа.

Све наведене активности, које се реализују кроз шест ученичких посета партнерским школама,  усмерене су  ка стварању осећаја европског идентитета, заснованог на разумевању и поштовању других народа и њихових култура. Разумевање различитости култура значи разумевање и поштовање људских права и демократије и подстицање толеранције и поштовања других људи и култура, али и позитивног утицаја на будућност.

Током боравка у Србији, на најлепши начи: креативним радионицама, кроз игру, песму, фолклор, једнодневне излете, гостима су представљани обичаји, традиција и културна баштина наше земље.