Земља будућности

             Фестивал науке под слоганом „Земља будућности“ у Београду, ученици наше школе посетили су 29.11.2018. године. Организатори су били наставница техничког и информатичког образовања Анђелка Обрадовић и наставница хемије Свјетлана Добрић.

            Циљ посете био је да се код ученика развија активно учење, жеља за експерименталним радом и да се подстакне интересовање за различите научне активности ван школе.

           Највеће интересовање наших ученика било је усмерено ка штанду свемирских авантура и одседању у орбиталном хотелу „Свемирска станица“. Ученици су могли да прошетају кроз различите историјске епохе уз само неколико плесних корака, што је такође заинтересовало ученике у великом броју. Уз малу помоћ виртуелне реалности најрадозналији су могли да сазнају како се истражују енергетски ресурси и како резултати тих истраживања мењају свет сутрашњице на боље. Пажњу ученика привлачили су и експерименти из хемије о пречишћавању воде, и многе друге занимљивости из биологије, математике, физике, технике, информатике, фармације, стоматологије уз адекватна објашњења и могућности самосталног рада и извођења закључака на који начин и како ће изгледати наша планета у будућности, што је и оправдало циљ реализоване посете.