УЧЕШЋЕ УЧЕНИКА НАШЕ ШКОЛЕ У ПРОЈЕКТУ ОБУКЕ ТАЛЕНТОВАНИХ УЧЕНИКА

Ученици наше школе у пратњи стручног сарадника Милке Видовић, имали су прилику да учествују у пројекту обуке талентованих ученика основних и средњих школа, који се одржао у Конгресном центру „Цептор“ на Андревљу. Овај пројекат, под покровитељством Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу, националне мањине и националне заједнице, у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за високо образовање и научноистраживачку делатност, окупио је младе таленте из различитих делова покрајине.

Циљ проејкта био је јачање самопоуздања и подршка развоју талната код ученика кроз различите активности из научених, социјалних, уметничких и природних области. Током обуке, учесници су имали прилику да се упусте у разне креативне и едукативне радионице, као и да се упознају са савременим приступима учења и истраживања.

Један од значајних аспеката овог програма била су гостујућа предавања, на којима су истакнути стручњаци из различитих области делили своје знање и искуство са младима. Ова интеракција пружила је ученицима јединствену прилику да поставе питања и разговарају са професионалцима, чиме су додатно мотивисани да развијају своје интересе и вештине.

Поред ових активности, ученици су имали прилику да учествују у тимским радионицама које су подстицале сарадњу и међусобну комуникацију, што је допринело развоју њихових социјалних вештина. Ове активности су им омогућиле да се боље упознају, размењују идеје и стварају нова пријатељства.

Учешће у овом пројекту не само да је обогатило образовно искуство наших ученика, већ им је и помогло да препознају своје снаге и слабости, као и да се боље припреме за будуће изазове. С обзиром на успех овог догађаја, надамо се да ће слични програми бити организовани и у будућности, како би се и даље пружала подршка младим талентима.

Учествовање у оваквим пројектима доприноси не само личном развоју ученика, већ и јачању заједнице и образовног система у целини. Наши ученици су показали изузетну мотивацију и ангажованост, што је још један доказ њихове посвећености учењу и личном напретку.