ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ: „ЈА САМ ДЕТЕ, ИМАМ ПЛАН: ТОЛЕРАНЦИЈА И ЉУБАВ ЗА СВАКИ ДАН!“

Дечија недеља, највећа национална манифестација посвећена заштити и промоцији дечјих права, ове године се одржава од 7. до 13. октобра. Овај догађај, који сваке године окупља децу, родитеље, просветне раднике и заједницу, има за циљ да подигне свест о значају права деце и њиховом активном учешћу у друштвеном животу.

Ове године, слоган „Ја сам дете, имам план: толеранција и љубав за сваки дан!“ позива на размишљање о вредностима које су од суштинског значаја за развој сваког детета. Толеранција и љубав не само да доприносе здравом развоју личности, већ и стварају хармоничне односе међу вршњацима и у заједници.

Организоване су различите радионице које су деци пружиле прилику да се креативно изразе и уживају у активностима. Ове радионице нису само допринеле забави, већ су и помогле деци да развију нове вештине и уче о важности заједништва. Свака радионица била је осмишљена тако да деци пружи простор за игру, учење и међусобно повезивање. Осим што су развијала своје вештине, деца су учила и о тимском раду и важности заједништва. Атмосфера је била испуњена смехом, креативношћу и ентузијазмом, што је додатно обогатило целокупно искуство.

Дечија недеља представља важан подстицај за све нас да се залажемо за права и добробит најмлађих.