ЕВРОПСКА НОЋ ИСТРАЖИВАЧА 2024. ГОДИНЕ

Били смо део петнаесте јубиларне Европске Ноћи Истраживача у Србији

Дана 27. септембра 2024. године, Србија је по петнаести пут угостила Европску Ноћ Истраживача. Овај значајан догађај, који се одржао у више од 20 градова широм земље, привукао је велики број посетилаца, укључујући студенте, породице и научнике. Овогодишња тема „ПРОТОК“ истакла је важност истраживања и иновација у контексту екологије, здравља и друштвене правде.


Посетиоци су имали прилику да учествују у радионицама из области екологије истраживања и нових технологија. Ове радионице су водили наши ученици који су делили своја знања и искуства. Учесници су могли да постављају питања и активно учествују у дискусији.


Европска Ноћ Истраживача је важан догађај који има за циљ да подигне свест о значају науке у свакодневном животу. Ова манифестација доприноси популаризацији науке и образовања, охрабрујући младе људе да се укључе у истраживачке активности.

Учествовање у Европској Ноћи Истраживача представља одличну прилику за упознавање нових трендова у науци и технологији. Овај догађај не само да промовише научна достигнућа, већ и ствара платформу за дијалог између истраживача и јавности. Сви учесници су се сложили да је важност науке у решавању глобалних изазова, попут климатских промена и здравствених криза, кључна за будућност наше планете.