Активни распуст

                Без обзира што је летњи распусту увелико у току,  наша школа је пуна веселих и раздраганих ученика од првог до осмог разреда. Разлог за то је реализација пројекта под називом „Активан распуст“. Сваког уторка и четвртка, тачније „веселог уторка и разиграног четвртка“ ученици наше школе имају могуноћност, да кроз серије спортских, ликовних, читалачких, језичких, кулинарских и других активности, прошире и продубе постојећа знања, науче нешто ново и усаврше своје вештине, а све са циљем квалитетног и креативног провођења слободног времена. На овај начин дружења ученика добијају једну нову димензију, упознају једни друге кроз заједничка интересовања, подршку и уважавање различитости.

               Кординатори пројекта, учитељице (Радена Лончар, Слађана Боројевић, Тања Недељковић и Маја Богдановић) поред педагога школе и  наставника разредна наставе, свесрдну подршку добијају и од поједних родитеља ученика,  пријатеља школе, спортских клубова али не изостаје ни вршњачка едукација. Ученици веома често својим идејама и иницирањем истих често креирају садржаје и усмеравају ток пројекта.

                Најатрактивније, а самим тим и најпосећеније су спортске активности (полигон спретности и брзине, вожња бицикла, тротинета и ролера, стони тенис, тенис, бадгминтон) на којима се не фаворизује такмичарски већ сараднички дух.

                Сликарска радионица упознаје ученике са разноврсним техникама цртања и сликања и има за циљ развијање осећаја за лепоту и уметност. Дугогодишњи и све популарнији „Читањац“ развија код ученика љубав према књизи, читању, критичко мишљење, стил изражавања, лепе мисли. О неопходности знања страних језика, упознавању културе, историје и традиције других земаља и народа, ученици се упознају на часовима руског језика. У недавно реновираној и веома добро опремљеној школској кухињи и трпезтарији ученици, под вођством учитеља и наставника усавршавају своје кулинарске вештине (прављење лимунаде, кокица).