ОШ Браћа Груловић Бешка

добродошли на наш сајт

Гет Адобе Фласх плаyер

Почео са радом продужени боравак 

На основу сагласности Министарства просвете, науке и технолошког развоја, од 28. јануара 2019. године у основној школи „Браћа Груловић„ у Бешки, први пут до сада, почео је са радом продужени боравак за ученике првог и другог разреда и обухвата 25 ученика.

Продужени боравак је посебан облик образовно васпитног рада са ученицима који се реализује у школи после или пре часова редовне наставе и у оквиру кога ученици имају самосталан рад и низ различитих облика слободних активности и један оброк.

Ученици на креативан и забаван начин проводе време и задовољавају своја интересовања, а истовремено и предахну и одморе се.

Предности продуженог боравка су вишеструке. Наиме, деца уз помоћ учитеља раде домаћи задатак, друже се са вршњацима, усвајају радне навике и уче се одговорности. Чести су и боравци у природи као и физичке активности.

Када родитељи дођу по њих, деца заврше све обавезе које имају према школи и могу остатак дана да проведу у игри и дружењу са родитељима. Зато је продужени боравак и вид подршке породици јер помаже и деци и родитељима. Деца су у групи углавном дисциплинованија, па су радне обавезе олакшане а родитељи растерећени „учења“ са децом и проверавања домаћих задатака.

Савремени начин живота све већем броју родитеља пре свега због запослености намеће потребу збрињавања деце млађег школског узраста након редовне наставе па ће ово бити велико олакшање за део родитеља ученика наше школе.

Продужени боравак ће обезбедити нашим ученицима да пре или после редовне наставе занимљиво, ефикасно и креативно проводе време у школи, а родитељима, на првом месту, безбедност њихове деце, сигурност и поверење у образовно-васпитни рад учитеља, надамо се, на обострано задовољство.

Земља будућности

Фестивал науке под слоганом Земља будућностиу Београду, ученици наше школе посетили су 29.11.2018. године. Организатори су били наставница техничког и информатичког образовања Анђелка Обрадовић и наставница хемије Свјетлана Добрић.

            Циљ посете био је да се код ученика развија активно учење, жеља за експерименталним радом и да се подстакне интересовање за различите научне активности ван школе.

           Највеће интересовање наших ученика било је усмерено ка штанду свемирских авантура и одседању у орбиталном хотелу „Свемирска станица“. Ученици су могли да прошетају кроз различите историјске епохе уз само неколико плесних корака, што је такође заинтересовало ученике у великом броју. Уз малу помоћ виртуелне реалности најрадозналији су могли да сазнају како се истражују енергетски ресурси и како резултати тих истраживања мењају свет сутрашњице на боље. Пажњу ученика привлачили су и експерименти из хемије о пречишћавању воде, и многе друге занимљивости из биологије, математике, физике, технике, информатике, фармације, стоматологије уз адекватна објашњења и могућности самосталног рада и извођења закључака на који начин и како ће изгледати наша планета у будућности, што је и оправдало циљ реализоване посете.

Свезналков речник

Млади глумци из Новог Сада, Јелена и Александар Милковић, представили су свој веома занимљив пројекат Свезналков речник ученицма трећег разреда.

На креативан начин, кроз кратке филмове представљене су наше народне пословице. Ученици су учествовали у интерактивној радионици и показали интересовање, креативност али и знање у кратком квизу. Уз распоред часова, ученици су добили и препоруке да погледају и друге филмове (на Фб страници) из овог едукативног серијала. 

Посета Ветропарку у Кули

Ученици наше школе посетили су Ветропарк у Кули и уз стручно предавање професора М. Иванова сазанли основне појмове о начину добијања енергије помоћу снаге ветра.

У средњој техничкој школи „Михајло Пупун“ у Кули, упознали су се са најновијм достигнућима употребе соларне енергије са циљем повећања енергетске ефикасности и заштите животне средине, вршили експерименте и процењивали степен сунчевог зрачења у појединим местима наше земље и могуће начине његовог коришћења.

 

      

Пети Дани Данице Јовановић

          Од 11. септембра до 17. октобра 2018. године у организацији Друштва српско-грчког пријатељства и ОШ „Браћа Груловић“ одржани су пети по реду „Дани Данице Јовановић“. Током овог периода одржано је низ активности од којих су најзначајније следеће: Света Литургија и свечана Литија у спомен сећања на бешчанске мученике, са приредбом на Тргу Данице Јовановић, приказан је документарни филм о Арчибалду Рајсу у режији редитеља Горана Вукчевића, посета Меморијалној соби Данице Јовановић и храму Ваведења Пресвете Богородице у Бешки, одржане су многобројне ликовне и литерарне радионице, промоција књиге „Мале приче Великог рата“, аутора Милана Богојевића, концерт певачке дружине Светлане Спајић и изложба „Ретроспектива најбољих дечијих радова од 2014. године до данас“ са ликовно-литерарног конкурса посвећеног Даници Јовановић. у Културном центру у Инђији. Успешно реализовани Дани Данице Јоваовић, и ове године популаризовали су живот и дело наше најзначајније бешчанке, и указали на страхоте и невине жртве током Великог рата.

 

 

Изабрани ликовни радови

са конкурса Даница Јовановић 2018, Бешка

НАГРАДЕ:

-      Доротеа Живковић, 1. разред

ОШ „Десанка Максимовић“, Прибој

-      Елена Жмирић, 2. разред

ОШ „Браћа Груловић“, Бешка

-      Симона Живковић, 2. разред

ОШ „Браћа Груловић“, Бешка

-      Луција Рикова, 7. разред

ОШ „Слободан Бајић - Паја“, Нови Карловци

-      Тијана Стојковић, 7. разред

ОШ „Ружа Ђурђевић Црна“, Чортановци

-      Теодора Јовановић, 5. разред

ОШ „23. октобар“, Сремски Карловци

ПОХВАЛЕ:

-      Уна Пурић, 2. разред

ОШ „Браћа Груловић“, Бешка

-      Лана Томић, 4. разред

ОШ „Браћа Груловић“, Бешка

-      Марија Кресоја, 6. разред

ОШ „Јован Поповић“, Инђија

-      Милица Лукач, 5. разред

ОШ „Слободан Бајић – Паја“, Нови Карловци

 

Изабрани литерарни радови

са конкурса Даница Јовановић 2018, Бешка

НАГРАДЕ

-      Јована Глиџић, 2/3

ОШ „Стефан Немања“, Ниш

Драгана Вученовић, 8/2

ОШ „Душан Јерковић” Инђија

Јана Петровић, 8/2

ОШ „Душан Јерковић” Инђија

Теодора Пашко, ВИ/1

ОШ „Браћа Груловић“;Бешка

ПОХВАЛЕ

 Теодор Врачаревић, 6/1

ОШ „Душан Јерковић” Инђија

Јован Џунић, 8/2

ОШ „Душан Јерковић” Инђија

 

Секретаријат ближи школским клупама

Покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш, са сарадницом Евом Томић, у оквиру акције „Секретаријат ближи школским клупама” посетио је нашу школу,дана 05.06.2018. године.

Ради јачања веза и сарадње између Покрајинског секретаријата и школе, овом радном посетом, на лицу места сагледане су потребе и проблеми школе, као и могућа решења.

Разговарало се о конкурсима, као и о осталим могућностима путем којих се у току године могу добити покрајинска помоћ и подршка, и на који начин су утрошена до сада добијена средства за адаптацију, поправке и опремање.

Бројач посета

459005
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошлих година
Овог месеца
Прошлог месеца
Укупно
29
156
1816
452896
10059
12275
459005
Ваша адреса: 18.206.15.215
Данас је 23.08.2019. године, 04:22:18 часова.