ОШ Браћа Груловић Бешка

добродошли на наш сајт

Гет Адобе Фласх плаyер

Овогодишња Ноћ истраживача 2015, отпочела је са низом промо активности, које су се први пут одржале и у општини Инђија. Инђинчани су имали прилику да уживају у активностима „Велика научна авантура“ и „Завири у лабораторију“, које су представљене 12. септембра на шеталишту од 11 до 14 сати.

Ученици седмог разреда наше школе, представили су садржаје из биологије на нов и занимљив начин: грађа скелетног система кичмењака могла се пратити преко микроскопских препарата до попречног пресека бутних костију говеда, као и скелета птица и риба. Велико интересовање су код најмлађе публике пробудиле фосилне љуштуре мекушаца и препарирани камелеони. Најмлађи посетиоци имали су прилику да сазнају о биолошким наукама и да научено знање директно примене цртајући и лепећи стикере на великом платну. Припремљене активности биле су прилагођене свим узрастима и нису захтевале претходно формално образовање.СЛИКЕ ПОГЛЕДАЈТЕ У ГАЛЕРИЈИ!

Пре тачно једне деценије одржано је прво издање Ноћи истраживача у оквиру Марија Склодовска Кири програма под покровитељством Европске комисије, које је осветлило пут за превазилажење постојећег јаза између научне заједнице и шире јавности. Те 2005. године истраживачи у Европи су изашли на градске тргове и улице, ушли у културне и тржне центре и кроз бројне интерактивне и забавне активности показали случајним пролазницима колико је наука заправо узбудљива и важна за све нас. Ова сјајна иницијатива је прерасла у манифестацију која се обележава сваког четвртог петка у септембру, данас чак у више од 320 градова Европе, а код нас се организује од 2010. године.

            Ове године у промо активности по први пут била је укључена и општина Инђија. Инђинчани су имали прилику да уживају у активностима „Велика научна авантура“ и „Завири у лабораторију“, које су представљене 12. септембра на шеталишту од 11 до 14 сати.

Ова манифестација подржана је од стране Фестивала науке Београд, Института за молекуларну генетику и генетичко инжењерство Универзитета у Београду, Факултета техничких наука Универзитета у Новом Саду и Канцеларије за младе Инђија.

                                                                                                                        Тим за екологију

Бројач посета

459010
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошлих година
Овог месеца
Прошлог месеца
Укупно
34
156
1821
452896
10064
12275
459010
Ваша адреса: 18.206.15.215
Данас је 23.08.2019. године, 04:22:44 часова.