ОШ Браћа Груловић Бешка

добродошли на наш сајт

Гет Адобе Фласх плаyер

Дана 16.12.2015. реализована је школска посета Фестивалу науке под слоганом  „Чиста десетка“ у Београду.

                Циљ извођења посете био је да се код ученика развија активно учење, жеља за експерименталним учењем и да се подстакне интересовање за различите научне активности ван школе тј. да се на науку укаже као на неодиљиви део свакодневног живота и да се ученицима представи инспиративни, нов и свеж поглед на различите научне области.

                 Највеће интересовање наших ученика било је усмерено ка „ЕПС Тесла Зона“ где су били постављени неки од његових највећих изума – трансформатор, асинхрони, синхрони мотор, магнетно поље, музика која настаје кад се плеше кроз ласерске зраке као и распеване ПВЦ – цеви.

 

Ученици су могли да осете, омиришу, пипну чудесни свет микроорганизама, могли су да гледају кроз очи разних животиња, видели су како су грађене кости коња, жирафе... Такође на штандовима биологије могли су да експериментишу на тему феномена из нано, микро и макро света. На штандовима за хемију урадили су мноштво прелепих огледа које ће ученици моћи и да изведу код куће.  Оно што је привукло велику пажњу јесте прављење и померање холограма свемирског брода мислима као и поставка штандова из области криминалистике.

                На свим  штандовима ученици су добили адекватно објашњење, имали су могућности да сами изводе занимљиве екстерименте као и да изводе закључке, што је и оправдало циљ ове наше посете.

Организација и реализације посете десетом Фестивалу науке одвијала се под руководством наставника хемије Свјетлане Добрић и наставника ТиИО Анђелке Обрадовић.

Бројач посета

434629
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошлих година
Овог месеца
Прошлог месеца
Укупно
164
966
1130
431063
9192
13060
434629
Ваша адреса: 52.87.176.39
Данас је 25.06.2019. године, 17:52:10 часова.